Aittagalleria

17.07.2017 23:12

Kotipihallani on vanha vilja-aitta, joka on ollut romuvarastona pitkän tovin. Emäntä keksi, että perustetaan sinne taidegalleria! Kesäkahvilaan tulevat ihmiset tykkäävät kuulemma mielellään katsella kaikkea taidetta ja kulttuuria. Emännän suku on kuulemma taiteellista väkeä.  

Emäntä tyhjensi rojut pois. Sitten meille tuli kahville joitain rouvia ja emäntä oli yltä päältä pölyssä kun hän oli juuri siivoamassa rakennusta. Hän vaan otti vettä sadevesitynnyristä ja huuhteli yltään pahimmat pölyt pois ja ryhtyi kahvinkeittoon.

Sitten meille oli tulossa ne yövieraat, josta viime viikolla kerroin. Emäntä kanteli tavaroita yömyöhään galleriaansa, että saisi näyttelyn valmiiksi. Hän oli valinnut näyttelytavarat jo pari kuukautta sitten, kun oli sateinen päivä, eikä voinut muutakaan tehdä.

Aittagalleriassa on pieni sisäänpääsymaksu. Emäntä sanoi, että laitetaan tulot säästöön ja hoidetaan niillä perinnemaisemia kunhan on saatu kerättyä enemmän varoja. Me emme saa EU:n maisemanhoitokorvauksia kun on niin pieni pinta-ala. Emäntä on yrittänyt ostaa lisää peltomaata, mutta sitä ei ole myynnissä.