Emäntä nettinörttinä

28.02.2017 16:15

Wwuf, rruff! Olenhan kertonut, että emäntäni lempiharrastuksiin kuuluu tietokoneen töllötys. Ennen hän oli kuulemma töllöttänyt televisiota. Kun hän kyllästyi siihen, hankki hän tietokoneen ja tuijottaa nyt sitä. Se on liikuteltavaa mallia. Nytkin hän istuu pirtin sängyllä ja näpyttelee.

Se hyvä puoli näissä vempeleissä on, että emäntä on innostunut myös valokuvauksesta. Hän laatii tietokoneelle omia juttujaan, joita kuka tahansa voi käydä lukemassa. Pelkkä teksti olisi aika tylsää, joten hän käy valokuvaamassa ympäri kylää. Ja minä saan olla mukana!

Emäntä on istunut aamupäivästä lähtien koneensa ääressä ja naputellut ja hihkunut välillä innosta. Tylsää! Tietokone ei haise oikeastaan millekään, eikä sitä ainakaan voi syödä. Emäntä on varoitellut minua maistelemasta virtajohtoa. Siitä voi kuulemma tulla sähköisku. Silloin emäntä on raivona, kun meidän kolli kävelee näppäimistön yli.

Nyt emännällä on aivan erityinen villitys! Hän keksi ryhtyä laatimaan kotikylälleen englanninkielisiä kotisivuja houkutellakseen ulkomaisia vieraita uuteen koirankoppiimme. Sellaisia ei vielä muilla kylillä ole. Hiukan epäilen emännän kielitaitoa. Se on sama, kuin jos meikäkoiruli alkaisi haukkumaan ranskaksi. Siitä ei saisi selvää ranskalaiskoirat sen enempää kuin meikäläinen itsekään.

Yhdet ulkomaankieliset sivut emäntä jo laatikin meidän kotimaatilaltamme. Joku kysyikin kotisivuntuottajalta, onko kyseessä huijaussivusto. Emäntä oli kirjoitellut peruskouluenglannilla pitkät tarinat maatilaltamme. Tietenkin niihin oli tullut kirjoitus- ja kielioppivirheitä sen verran, että heräsi epäilys kotisivun aitoudesta. Emäntä huikkasi katsomaan www.ylapiha-farm.webnode.com.

Minä toimin tässä nyt tietovuotajana kun kerroin emännän uudesta jutusta. Sivakan kylän englanninkieliset kotisivut löytyvät osoitteesta www.sivakka-village.webnode.com. Ne ovat vielä hieman keskeneräiset. Kerro sitten minulle montako kielivirhettä löysit. Rrouff, wwouff!