Känkkäränkkä

28.11.2016 21:13

Emäntä on ollut nyt juhlatuulella. Hän kävi juhlimassa naapurin emännän kanssa yhteisiä nimipäiviä. Minut jätettiin kotiin, koska en oikein tule toimeen naapurin tyttökoiran kanssa. Emäntä syö karkkia ja muuta herkkua.

Viikonloppuna meidän uudessa koirankopissa emäntä järjesti jotkut joulujuhlat. Hän leipoi, koristeli kuusen, lämmitti rakennusta tuntitolkulla ja hääräsi yhtä sun toista. Oli kova tuuli, lunta satoi ja pakkanenkin nipisteli meikäläisen kirsua.

Vieraita uuteen koirankoppiin ei kuulunutkaan. Linkooja aurasi tien ja pari autoa ajoi ohi. Muutaman tunnin odoteltuaan yksikseen, emäntä tuli kiukkuisena ulos koirankopista.

Siinä sai meikäkoirakin päätään varoa. Emäntää harmitti kun hän oli niin paljon ahkeroinut, eikä vieraita tullutkaan. Jonkin ajan kuluttua auto tuli pihaamme. Menin tervehtimään, tuttujahan he!

Emäntä ja vieraat menimme minun johdollani uuteen koirankoppiin. Vieraat ihastelivat jouluista tunnelmaa. He ostivat emännän leipomia joulutorttuja ja korvapuusteja. Emäntä antoi kanta-asiakasalennusta. Loppupäivän emäntä oli tyytyväinen kun aherrus ei ollut sittenkään mennyt hukkaan.