Koiravaaran reissu

11.11.2017 18:45

Emäntä kuuluu johonkin Kotiseutuni Valtimon Sivakka Facebook -ryhmään. Se on tarkoitettu sellaisille, joilla on sukujuuria tai maaomistusta täällä. Emäntä on siinä aktiivisesti mukana. Monet ryhmäläisistä asuvat kaukana, etten ole edes voinut haistella heitä. Wwuff, rruff!

Facebook -ryhmäläiset tykkäävät katsoa tietokoneelta, miltä heidän sukulaispaikoissa näyttää. Niinpä emäntä on kulkenut minun kanssani valokuvaamassa ympäri Sivakkaa. Sellainen paikka oli meilta vielä näkemättä kuin Koiravaara. Siellä on varmaan ollut paljon koiria, kun koko kyläjäs on senniminen.

Tiellä oli kelirikkoa. Emäntää vähän pelotti ajaminen. Käännyimme Koiravaaraan johtavalle tielle. Tie oli kapea ja nousi jyrkästi. Täälläpäin mäkiä kutsutaan vaaroiksi. Matkan varrella näytti olevan yksi risteys. Emäntä arveli, että tie veisi Alapihaan. Jatkoimme ylöspäin leveämpää tietä.

Tulimme jonkun pihalle. Emäntä aukaisi koirankuljettimen oven ja minä loikkasin ulos. Hei, täällähän on tuttuja! Tunnistin heti talon isännän. Hänhän oli muokkaamassa meille keväällä kasvimaata! Emäntä jutteli isännän kanssa ja otti pari kuvaa. Oli mielenkiintoista tutkia ympäristöä. En ollut koskaan aiemmin käynyt täällä!

Sitten lähdimme takaisin. Emäntä ei uskaltanut mennä kapeaa tietä naapuritaloon. Tie näytti jäiseltä ja liukkaalta. Kävimme tulomatkalla vielä muutamissa paikoissa kuvaamassa. Viime kerralla emännän kamerakännykkä teki tenät ja kuvat eivät onnistuneet.