Kotikyläni uusi nettiosoite

05.06.2017 16:38

Rruff! Näin hienon koirulin kotikylällä täytyy olla yhtä hienot nettisivut! Näin emäntäni varmaan päätteli. Ensimmäiset Sivakan kyläsivut laadittiin lähes 20 vuotta sitten. Tiedot olivat jo vanhentuneet eikä silloin ollut nykyaikaista huipputekniikkaa näyttävien nettisivujen tekoon.

Niinpä emäntä ja minä päätimme tehdä kokonaan uudet sivut. Minä lenkkeilytin emäntääni ympäri kylää ja emäntä otti valokuvia. Emäntä teki kunnalle aloitteen kotikyläni julistamisesta maisemakyläksi, että kaunista valokuvattavaa riittäisi tulevaisuudessakin. Odotamme nyt, miten aloitteen ministeriössä käy.

Sitten talvella emäntä otti tietokoneen esille ja alkoi naputtelemaan. Nykytekniikalla vähemmänkin tietokonetta käyttänyt pystyy jotain saamaan aikaan. Samoin digikameroilla otetuista kuvista näkee nopeammin, ovatko ne kelvollisia julkaistavaksi. Jos kuvia laittaa nettiin, niitä ei tarvitse kehittää paperikuviksi lainkaan. Säästyy aikaa ja rahaa.

Joulun alla emäntäni näytti tekemänsä nettisivut meidän kyläpäällikölle. Hänkin käy minua rapsuttelemassa. Päälliköllä ei ollut suurempia muutosehdotuksia ja niin Sivakan uudet nettisivut julkaistiin. Emäntä päivittää sivuja ja lisää tietoja sitä mukaa kun ehtii. Sivuston ylläpitämisessä on oma puuhansa, eikä siitä saa palkkaa.

Emäntä oli pitkään harkinnut kunnollista, näppärää osoitetta kotisivulle. Mutta se on maksullinen juttu. Emäntä tutki eri palveluntarjoajien hinnastoja. Lopulta hän maksoi domainin omasta rahakukkarostaan. Tiedän, että emännällä on rahat tiukalla, kun uuden koirankopin rakentaminen työn hitauden vuoksi tuli suunnitelmia paljon kalliimmaksi.

Emännän olisi vielä raivattava lisää peltomaata. Hän tahtoisi ostaakin sitä, jos joku lähistöllä suostuisi maitaan myymään. Sitten hän on puhunut keittiöremontista. Se kuulostaa hyvältä! Tämäkin koiruus saisi herkkuleivonnaisia uudesta kotileipomosta. Uuden koirankopin rakenteissa on jotain vikaa. Sitä täytyisi kuulemma myös korjata, vaikka rakennusta tehtiin vuosi. Ihmetyttää, kyllästyivätkö työmiehet työhönsä kun tekivät niin hitaasti ja siksi tuli mokia - tiedä häntä...

Nyt jokatapauksessa minun kotikylälläni on uusi, hieno nettiosoite. Se on www.sivakka.net. Lyhyt ja ytimekäs. Emäntä huikkasi vielä sellaista, että fi ja com -päätteet oli jo varattu. Nyt kaikki Mustin fanit, menkää katsomaan mun kotikyläni hienoja sivuja! Wwuff, rruff!