Kultahääpäivä

25.08.2017 21:42

Vanhemmalla emännällä on syntymäpäivät sunnuntaina ja nuorempi emäntä keksi, että pidetään ihan juhlat siellä uudessa koirankopissa. Tehdään täytekakku ja kutsutaan ihmisiä kahville. Kerätään samalla rahaa emäntien maisemanhoitohankkeelle. Emännät ovat jotain liikemiessukua. Aina on jotain hanketta heillä suunnitteilla.

Samana päivänä olisi ollut vanhan emännän ja isäntäni kultahääpäivä. He menivät viisikymmentä vuotta sitten naimisiin. Näin on nuorempi emäntä kertonut. Noilla ihmisillä on tapana, että he menevät ensin naimisiin ja hankkivat sitten lapsia. Koiramaailmassa asia hoituu niin, että kun on sopiva hetki, niin laitetaan jälkikasvu alulle sen kummemmitta sitoumuksitta.

Muistan isäntäni vielä. Hän kuoli muutama vuosi sitten. Isäntä oli mukava. Aina paijasi minua ja antoi minulle leipää ja makkaraa ja kaikkia herkkuja. Nuori emäntä torui isäntääni, että hän lihottaa minut kun antaa minulle ruokaa.  Kerran jouluna isäntä syötti minulle koko ateriansa, kun ei itse saattanut syödä. Silloin oli tällä koirulilla ähky olo!