Mielenkiintoisia löytöjä

21.01.2018 10:38

Emäntä on pakertanut viime ajat jonkin kirjaprojektin kimpussa. Hän sanoo, että kesällä ei ehdi, kun on se uusi koirankoppi, josta täytyy yrittää saada rahoja takaisin. Emäntä sanoo, että tuommoisen olisi saanut puolta helvemmalla tehtyä, mutta työmiehet sattuivat olemaan ovelia ja ilmoittivat liikaa työtunteja.

Välillä täytyy tehdä muutakin kuin vain istua ja kirjoittaa. Sitten minä ja emäntä päätimme lähteä vähän katsastamaan kylänraittia. Liikunta tekee hyvää!  Emännällä oli se älypuhelinjuttu, mikä lie, mukana. Minulle puettiin taas ne ihmeen valjaat päälle. Tuli aivan virallinen olo. Emäntä sanoi, ettei tarvitse olla niin vakavasti, koska valjaat ovat pinkinpunaiset.

Kävimme koulunkylällä. Puut olivat tienvarressa hassusti kallellaan. Osa oli kaatunut tielle ja sitten raivattu pois. Kummallista! Emäntä selitti, että ennätysmäinen tykkylumi on tehnyt tuhojaan. Emäntä tykkää kasvattaa metsää, mutta ei pelloilla! Emännästä oli tosi harmi, kun niin paljon hyviä puita oli kaatunut. Tällaista ei ole tapahtunut naismuistiin.

Purorotkossa tein mielenkiintoisen löydön ja söin sen suihini. Emäntä yökkäsi löydölleni ja sanoi: -Sitten kun ollaan kotona, nuolet minua ja olet syönyt jätteitä. Hyh, hyh sinua! Minun mielestäni se oli monin tavoin oikein antoisa reissu!