Murmotuspäivä

24.09.2017 22:14

Viikonloppuna uudessa koirankopissa oli Osta tilalta! -päivä. Se on joku sellainen, että ihmiset tulevat tutustumaan maatiloihin ja ostamaan heidän tuotteitaan. Meidän maatila taitaa olla tällä hetkellä kylämme ainut. Emäntä sanoo, että maajussit ja -justiinat eivät ole nyt oikein muotia täällä päin.

Me osallistuttiin siten tilaisuuteen ja jaoimme esitteitä maaseudusta ja luonnonhoidosta. Kerrottiin, ettei maatalous ole pelkkää EU-byrokratiaa. Kahvilassa ja Aittagalleriassa sekä kotimuseossa kävi 12 henkeä. Se on ihan hyvä määrä meillä päin. Emäntä sai piirakkansa ja pullansa myytyä.

Seuraavanakin päivänä tuli kahvittelijoita. He tilasivat kahvituksen ennakkoon. Emäntä tuolta huikkaakin, että uusi koirankoppi on kesäkauden ulkopuolella avoinna tilauksesta. Pirauta rohkeasti numeroon 050 599 4630. Tai meilaa ylapihantila@gmail.com.

Tiistaipäivä valkeni kylmänä ja sateisena. Tuulenhenki kävi pohjoisesta. Emäntä huhhutteli, että lämpömittari näytti +4 astetta, eikä sisälläkään tarvinnut meikäkoirulin läähättää. Emäntä lämmitti asunnon. Minä ja kolli pistäydyimme ulkona. Emännän mielestä sisälläkin on viileää. Hän kävi lisää polttopuita.

Sitten me aloimme koko porukalla murmottaa. Se tarkoittaa, että lepäämme ja suunnittelemme uusia seikkailuja. Minä näen unia metsäretkistä. Emäntä suunnittelee uusia myyjäisiä. Ja se kolli uneksii varmaan päästäisjahdista. Nuitahan tuo on tuonut sisälle, vaan ei huoli syödä. Wwuff, wwuff!