Rokulipäivä

08.06.2016 20:41

Emäntä ei ole kovin teknisesti taitavaa lajia. Nyt hän ei saanut ruohonleikkuria käyntiin, vaikka tovin ähelsi rakkineen kimpussa. Hyvä vaan. Me koirulit emme pidä äänekkäistä, pakokaasunkatkuisista härveleistä sitten ensinkään! No, emäntä oli vakaasti päättänyt laittaa nurmikon nurin.

Hän liippasi viikatteen ja alkoi heilumaan kuin heikkopäinen. Tuossa tuokiossa oli ruohikko niitetty. Silloin meidän koirien ja kissojen on syytä pysytellä hyvän välimatkan päässä, kun emäntä innostuu töihin!Seuraavana päivänä uudessa koirankopissa oli taas kahvikutsut. Vieraita tuli ja meni. Minuakin käytiin paapomassa.

Maanantaina emäntä päätti pitää rokulipäivän ahkeroituaan kovasti. Ensin nurmikon kimpussa, sitten leipomisessa ja kahvinkeitossa. Sehän sopi meille karvakavereillekin! Sää on viilennyt ja on lokoisaa olla sisätiloissa. Minä hyppäsin emännän viereen ja kolli keinutuoliin. Sitten pidimme kunnon ettonet.

Iltapäivällä olimme koko porukka virkistyneet. Sääkin oli lämmennyt. Menimme ulos ja emäntä niitti koiranputket pois kukkaniityltä. Nyt meikäläisenkin on helppo jotostaa myyränpesiä etsimässä, kun pitkä heinikko on poissa.