Sähkökatkoksia

09.01.2018 20:52

Me pidettiin vähän joululomaa. Siksi en ole haukahdellut päivityksiä. Joulun jälkeen emännällä oli taas jokin kumma harrastus. No, niitähän hänellä riittää! Meiltä katkesi valot pitkäksi aikaa. Keskitalvella meillä poltetaan valoja melkein läpi päivän. Joka tapauksessa emäntä varmaan katkaisi valot. Sitten hän oli kiukkuinen kun valot eivät olleet päällä. Outoa!

Meillä poltettiin kynttilöitä ja oltiin hämärässä. Sitten emäntä keksi hakea uudesta koirankopista jonkin kojeen, johon laitettiin pahanhajuista mönjää. Se koje valaisi kynttilöitä voimakkaammin. Vehjettä kutsutaan öljylampuksi. Ennenvanhaan ne kuulemma ovat olleet yleisiä valonlähteitä. Emännänkin piti ensin opetella, miten koje toimii.

Toinen outo tempaus oli, kun emäntä ei ottanut hanasta vettä. Emäntä sanoi, että vesipumppu ei toimi kun ei ole sähköä. Sitten emäntä otti sellaisen ison muoviastian, hyppäsi potkukelkan jalaksille ja lähti potkuttelemaan. Minäkin pääsin seikkailulle. Haimme vettä tienvarren lähteestä, jossa emäntä on ankarasti kieltänyt minua uimasta.

Muutaman päivän kuluttua sähköt palasivat. Valot ja vesijohto toimivat. Sitten ilmeni vielä uusi vika: puhelin ja netti eivät toimineet. Sitten emäntä vasta kiukustuikin. Hän sanoi, että hänen bisnekset menevät entistä enemmän mönkään, ellei hän voi päivittää nettisivujaan.

Minä viittaan käpälällä tuollaiseen! Koiramaailmassa viestiminen tapahtuu paljon varmemmilla menetelmillä: ääntelemällä ja hajuviestein. Niihin ei jotkut sähkökatkot vaikuta!