Salaperäinen kirje

14.10.2017 23:20

No, nyt emäntä sai perunannostoinspiraation! Sadepäivänä hän kävi ostoksilla kaupungissa. Reissu oli ilmeisesti onnistunut. Koirankuljettimessa oli ruokatavaran lisäksi mm. ihmeellinen paketti, joka osoittautui emännän kokoamana vaaterekiksi, jonka emäntä sitten laittoi uuteen koirankoppiin. Hän pitää siellä kirpputoria. Nyt vaatteet tulevat paremmin esille, kun ne ovat oikein rekissä.

Emäntä nosti koko edellisen päivän perunaa ja kantoi sitä kellariin. Hän torui hieman kollia, kun se ei viitsi tappaa myyriä. Emäntä pelkää, että myyrät syövät talvella kaikki hänen vaivalla kasvattamansa perunat. Rruff! Minä en oikein niistä perunoista välitä. Joutaisivat myyrät ne syödäkin!

Tänään iltapäivällä tuli posti. Emäntä haki lehdet. Joukossa oli yksi kirjekin. Iso ja salaperäisen näköinen. Emännän ilme muuttui maireaksi. Jännityksellä hän avasi kuoren. Emäntä luki kirjeen ja hihkaisi ilosta ja hyppäsi melkein ilmaan. Emäntä oli mielissään, että vihdoinkin hänen työnsä on tuottanut tulosta. 

Emäntä laski minut tavanomaista aiemmin vapaaksi. Menin etsimään myyränpesiä pelloilta. Loppupäivän emäntä oli kirjeestä niin täpinöissään, ettei oikein malttanut perunamaallekaan heretä. Hän soitteli parille tutulleen kertoen uutisen. Tämä on vielä salaisuus kolmen viikon ajan. Mitähän sitten tapahtuu?