Uusia suunnitelmia

02.10.2017 23:00

Tässä oli muutamana päivänä komeita kelejä. Minä ja emäntä päätettiin lähteä ruskaretkelle ottamaan syksyaiheisia valokuvia. Emännällä on vielä perunat nostamatta, mutta hän sanoi, että kyllä ne kerkeää nostaa vielä lokakuussakin. Ennenvanhaan koululaisilla oli kuulemma ihan perunnannostoloma.

Aurinko paistoi ja emäntä reissasi ympäri kylää kuvaamassa. Hän ottaa nimenomaan meidän kylältä niitä valokuvia. Emäntä sanoo, että mainostetaan Sivakkaa positiivisessa hengessä. Ja että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Niin emäntä sanoo. Rruff!

Kylällämme oli ennen paljon asukkaita ja vaaroille raivatut pellot tarjosivat komeat näköalat. Ihmiset olivat köyhiä, mutta saivat maisemista edes silmänruokaa. Nyt pellot metsitettiin. Metsitetyille pelloille kasvaa paljon vesakkoa. Kylällä kulkevat moittivat pusikoituneita peltoja. Vesakon seasta eivät kuusentaimet vielä näy. Kun vesakot raivataan pois, puut pääsevät paremmin esiin.

Emännällä on kotisivuilleen ihan ostettu domain eli nettiosoite. Se menee kohta vanhaksi ja hän tekee uusia kotisivuja. Entiset olivatkin emännän ensimmäiset. Hän ei osannut vielä silloin editoida. Ne näkyvät vielä jonkin aikaa osoitteessa www.ylapihantila.com.