Ystävänpäiväkekkerit

20.02.2017 19:38

Emäntä päätti järjestää Ystävänpäivämyyjäiset uudessa koirankopissamme. Hän ryhtyi touhuamaan hyvissä ajoin. Mainoksia tapahtumasta hän levitti ympäriinsä ja käski tuttujenkin mainostaa. Koirankoppi siivottiin jo viikkoa aiemmin. Emäntä oli koristellut joulukuusen sinnekin. Nyt se heitettiin pihalle.

Edellisiltana emäntä leipoi sämpylöitä ja jotain suklaajuttua, joka on kuulemma koirille epäterveellistä. Seuraavana aamuna emäntä nousi jo kuudelta leipomaan ja lämmittämään ulkorakennusta. Minä jouduin taas visusti olemaan liekaan kytkettynä. Silloin, kun minut pannaan kiinni, tapahtuu usein jotain jännittävää.

Joulun aikaan emäntä touhusi ja ketään ei tullutkaan hänen juhliinsa. Emännät söivät jouluherkut itse kun vieraita ei tullut. Nyt tuli kymmenen henkeä. Minuakin käytiin rapsuttelemassa. Emännällä oli kovasti puuhaa kun hän kantoi leivonnaisia ja käsitöitä uuteen koirankoppiin.

Myyjäisten jälkeen emännällä oli uusi touhu, kun kaikki tavarat ja jäljelle jääneet leivonnaiset täytyi pakata. Käytetyt astiat täytyi tiskata, roskikset tyhjentää jne. Minä sain tarkistaa, jäikö minnekään muruja. Kyllä seuraavana aamuna uni maistui kaikille pitkään!